Van kerkenvisie naar omgevingsplan
Veel Noord-Hollandse gemeenten zijn op dit moment bezig met het opstellen van een kerkenvisie of hebben die recent afgerond. In hun kerkenvisie kunnen gemeenten een strategische toekomstvisie formuleren voor het religieuze vastgoed en voor de kerkgemeenschappen binnen hun grondgebied.
Downloads
De Omgevingswet biedt mogelijkheden om de ambities die in de kerkenvisies zijn geformuleerd te verankeren in gemeentelijk beleid. Deze handreiking geeft een eerste inzicht in de manier waarop kerkenvisie en omgevingsplan aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via onderstaande knoppen kun je Van kerkenvisie naar omgevingsplan downloaden. Er zijn twee versies: losse bladzijden en in boekvorm.
Bijeenkomst
Wij organiseren op 3 maart 2022 een bijeenkomst over hoe je als gemeente vervolg kan geven aan dit onderwerp. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden. Indien je vragen hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.
‘Een vervolg op kerkenvisies.’
Datum: 3 maart 2022
Locatie: Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond Kerk, Meerstraat 62, 1941 JD Beverwijk
Tijd: 09:15 – 13:00
(Beeldverantwoording: Ruinekerk Oude Niedorp, uit de handreiking Van kerkenvisie naar omgevingsplan. Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland)
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Samen voor Erfgoed: impressie van een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers
Categorie: Archeologie, Gebouwd erfgoed
Op 21 november organiseerden wij als Steunpunt Cultureel Erfgoed samen met Erfgoedvrijwilliger een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers. In deze korte impressie lees je er meer over en krijg je een aantal tips mee.
Inspiratie uit Haarlem: erfgoed sneller verduurzamen door het maken van monumentenclusters
Categorie: Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed
Gemeente Haarlem loopt voorop in het behalen van klimaatdoelen: ze zijn voortvarend bezig met het terugbrengen van de CO²-uitstoot en streven ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat erfgoed niet achterblijft in het tempo van de energietransitie?